vineri, 27 martie 2009

Amintiri din copilarie! (1)

Pentru ca in situatii de criza (si nu ma refer la cea economica)...atunci cand clachez nervos..ptr ca nu ies afisele.....se blocheaza rasnita mea de laptop de 40 de milioane...dau restart de vreo 4 ori, se apuca lumea sa dea buzz pe mess cand lucrez in photoshop si evident ii trebe laptopului circa 20 de minute sa se reculeaga...ca deh..... pare a avea o personalitate covarsitoare,......ei bine..ca sa nu o lungesc, ca deja ma plictisesc eu de mine....in aceste momente imi place sa imi aduc aminte de situatii analoage cu cele din filmele cu "Stan si Bran" ca sa ma relaxez, descarc prin ras...un astfel de moment ar fi:

Eu (cobor in bucatarie de dimineatza din camera mea, ma indrept spre frigider sa scot laptele de cafea si am o senzatie ciudata) : Vai...ce deja-vu am!!!

Mama: Adica cum? Ce ai? Ce e un deja-vu?

Tata: Hai zi repede...cu cine ai avut intalnire? Cine e baiatul?

Eu: ( ma imprastii pe jos de ras).....hai ca asta e tare!

Tata face apel la cunoastintele ramase din franceza si zambeste....mama tot nu a inteles :)):))....asta se intampla pe cand eram eu prin clasa a 11-ea...niceeeeeeeee :D

Sa nu iubesti lumea si oamenii care te inconjoara???

P.S. (1) - de la titlu se explica prin faptul ca vor mai exista, cel putin, etapele de burn-out!!!

miercuri, 25 martie 2009

Despre practicianul reflexiv sau Prof. univ. dr. Mircea Miclea!

Azi in cadrul Zilelor Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (ZFPSE), a avut loc o prelegere sustinuta de catre Domnul Mircea Miclea......rar avem placerea sa ne onoreze cu o astfel de prezenta in afara cursurilor de Modificari Cognitiv-Comportamentale, probabil datorita programului incarcat, dar atunci cand acest lucru se intampla...amfiteatrul devine neincapator.

Profesorul Mircea Miclea (care apropo, anul trecut a fost desemnat Profesor Bologna in cadrul evenimentului "Gala Profesorului Bologna" marca ANOSR), s-a prezentat azi in fata noastra nu ca si profesor, ci ca si practician in psihologie. Timp de o ora si jumatate ne-a vorbit despre diferite acceptiuni ale cunoasterii pe care le are adanc inradacinate in propriul sistem de valori, ne-a marturisit credintele sale despre ceea ce defineste un psiholog ca fiind bun, despre diferenta dintre experienta si expertiza (o sa mai scriu si eu despre asta- tot aud lucrul acesta si multi nu inteleg diferenta), despre adevaratul protagonist in relatia terapeutica si nu numai, toate acestea subliniind faptul ca acestea sunt simple note ce nu doresc a fi luate drept teorie sau exemple de buna practica!

Am convingerea ca nu gresesc daca imi permit sa spun in numele tuturor celor prezenti ca aceasta cuvantare a fost un pahar de intelepciune...daaa e drept...toti studenti de la psiho care au trecut prin primul semestru al anului 3 au mai avut parte de astfel de interventii din partea domniei sale...dar parca niciodata nu e de ajuns......chiar si aceasi idee prezentata de mai multe ori pare altfel, mai sincera, mai motivationala...si poate e bine ca ne sunt repetate aceste note sustrase din reflexiile proprii, pentru ca ne aduc pe pamant, ne plesnesc daca am gresit calea, ne fac oameni mai buni. Personal am simtit ca am invatat in acel scurt interval de timp cat intr-un intreg semestru..... ideile de baza..sfaturile se raportau la relatia dintre terapeut-pacient...dar eu le gasesc utilitatea si in viata dincolo de usa cabinetului. (sau ma rog, momentan, in afara orelor de curs/seminar)

Spuneam ca se vorbea in cadrul prelegerii (o consider cuvantare franca) despre diferite abordari ale cunoasterii, ei bine, Prof. Miclea ne sfatuieste pe toti (daca vrem sa devenim buni psihologi) sa ne axam pe cunoasterea de tip transdisciplinara....sa ne imbibam cu cat mai multa cultura pentru ca vom avea parte de foarte multe persoane cu diferite convingeri si valori de viata....multe persoane religioase pe al caror limbaj va trebuii sa le vorbim pentru ca terapia sa aive efect, in acest sens indicat ar fi sa ne familiarizam cu Biblia si de ce nu Coranul....vor fi si pacienti carora le plac manelel si atunci va fi momentul indicat sa renuntam la propriile noastre aprecieri, preferinte si spirit critic si fara a devenii manelisti sa le cunoastem si pe acestea...pe scurt primul sfat ar fi sa avem o atitudine permanenta de exploatare a cunoasterii. Al doilea sfat se referea la indemnarea de a avea curaj sa producem solutii chiar si daca acestea nu sunt cele mai bune..... luand in considerarea un proverb evreiesc care spune asa "Cine salveaza un om, salveaza o lume" (ne referim aici si la particularizarea tratamentului, plierea lui pe personalitatea fiecarui pacient,manipularea metodelor si instrumentelor de interventie terapeutica pentru ca nici un om nu este in final o fiinta "exacta").....in sfarsit, ultimul sfat prietenesc se referea la constanta autoanaliza la care trebuie sa ne supunem ca si psihologi si ca si oameni....sa ne ferim de mandrie ca de otrava si sa ne focalziam pe ceea ce putem face la momentul oportun nu la ceea ce simtim!

Poate acum este mai clar de ce prelegerea s-a numit "Practicianul reflexiv.Simple note"...... chintesenta cuvantarii se refera la ideea de a nu trece prin viata facand lucruri asupra carora nu ne oprim putin pentru a le analiza, pentru a reflecta asupra lor......devenim experti/practicieni reflexivi, atunci cand facem o autoanaliza, o radiografie a lucrurilor pe care le facem.

Citate asupra carora merita sa cugetam sau in loc de incheiere:

"Viata e atat de periculoasa incat nimeni nu scapa viu din ea"

"Vechimea/experienta nu inseamna nimic fara reflexie"

"Indoctrinarile le fac uneori cei care sunt fricosi sau narcisiatici"

"Daca trebe sa facem ceva nu trebe sa fim ingeri"


P.S Traiti si voi memente in care va intrebati...oare e inteleapta decizia facuta intr-o anumita perioada a vietii?, Am ales bine atunci? Asta e realmente drumul pe care vreau sa ma indrept?....sau alte corelate???....pai eu am si am avut....si azi in timpul cuvantarii mi-am dat seama inca o data ca am ales bine in ceea ce priveste mediul academic in care vreau sa ma dezvolt....din toate punctele de vedere!

P.P.S Imi cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie, comprehensiune...da am scris intr-un suflu cu entuziasm si tre` sa ma trezesc devreme ca maine e zi lungaaaa..deci nu am timp de revizuit :D

P.P.P.S Regret singurele 2 cursuri de MCC pe care le-am ratat motivat zic eu :D (amandoua erau alocate ToT-ului....un alt fel de fantana a cunoasterii)

Provocarile continua sa vina!

Azi m-am distrat cu leapsa primita de la Vali!...e foarte tare, haios :P....."Bulldozer" s-ar numii trupa mea si "War is to lose it!" ar fi titlul albumului :D....defapt citatul intreg suna in felul urmator: The quickest way of ending a war is to lose it!..dar trebuia sa ma limitez la ultimele 4/5 cuvinte.

Si Leapsa merge mai departe laaaaaaaaaa Klin.....poate e primul pas in a-ti reface trupa cu nume, titlu si cover cu tot :D


Instructiuni:

* Go to Wikipedia. Hit “random” or click here. The first random Wikipedia article you get is the name of your band.

* Go to “Random quotations” or click here. The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

* Go to Flickr and click on “explore the last seven days” or click here. The third picture, no matter what it is, will be your album cover.

* Use Photoshop or similar to put it all together.

marți, 24 martie 2009

Chestionarul lui Marcel Proust!

De cateva zile citesc ca pe o carte a lui Eric-Emmanuel Schmitt blogul lui Bendeac...imi place foarte mult...carisma i se deduce din scris...bizar poate....dar e funny in cel mai natural mod posibil. In ultimul lui post completeaza acest chestionar, pe care eu l-am preluat...si o sa il dau mai departe la Klin, Anca, Ali, Mada si Andra! (ce?..is prea multi?....am eu motivele mele :d)


1. Principala mea trăsătură - punctualitatea

2. Calitatea pe care doresc să o întîlnesc la un bărbat - simtul umorului
3. Calitatea pe care o prefer la o femeie - bunul gust, discretie
4. Ce preţuiesc mai mult la prietenii mei - sinceritatea
5. Principalul meu defect - nesiguranta
6. Îndeletnicirea mea preferată - observarea celor din jur
7. Fericirea pe care mi-o visez - cu prietenii in Praga
8. Care ar fi pentru mine cea mai mare nenorocire - sa pierd un membru al familiei sau al cercului de prieteni
9. Locul unde aş vrea să trăiesc - pe o strada cu iesire la un parc, intr-o casa veche nu foarte luminata, camere inalte...nu foarte mult spatiu!
10. Culoarea mea preferată - negru (stiu ca e nonculoare)
11. Floarea care-mi place - garoafa salbatica pentru frumusete, cala pentru eleganta
12. Pasărea mea preferată - ??? parca era una albastra mica!!!
13. Prozatorii mei preferaţi - Caragiale - ieri, azi..mereu
14. Poeţii mei preferaţi - Lucian Blaga
15. Eroii mei preferaţi din literatură - Morometii (toti membri familiei)
16. Eroinele mele preferate din literatură - Sade (Beim lebendigem Leib), Mutter Courage - ca e ciudata rau
17. Compozitorii mei preferaţi - ??? Din pacate nu stiu...poate Tori Amos
18. Pictorii mei preferaţi - Vincent Van Gogh
19. Eroii mei preferaţi din viaţa reală - Nu am
20. Ce urăsc cel mai mult - ipocrizia, nepunctualitatea, impenetrabilitatea cognitiva
21. Calitatea pe care aş vrea s-o am din nastere - vreau sa cred ca se pot dezvolta, imbunatatii toate
22. Cum aş vrea să mor - repede
23. Greşelile ce-mi inspiră cea mai mare indulgenţă - cele facute la nervi!
24. Deviza mea - Fi tu un om mai bun!

miercuri, 18 martie 2009

Friend or Foe?!














Azi am interiorizat o idee....sunt responsabila pentru felul in care ma simt, pentru maniera in care le permit oamenilor din jur sa ma trateze, pentru esecuri, pentru ca nu am stiut sa citesc semnele sau am fact-o preferential (nu ma refer la semnele naturii, superstitii and shit), pentru demotivarea pe care o resimt, pentru autocontrolul scazut....pentru ca este o distanta considerabila intre Sinele ideal si cel real, pentru limitele pe care nu le impun si astfel altii le depasesc, pentru ca nu stiu sa spun NU...Sunt responsabila pentru ceea ce sunt!


Cineva mi-a spus o data ca ma autodistrug...ma mutilez..si imi pare rau ca am ras!....pana acum mi-am fost dusman..de azi incerc sa imi fiu cel mai de nadejde prieten!

Interiorizarea produce modificarea cognitiva si fara mari intarzieri si pe cea comportamentala....ATAT!.....de azi lucrez cu mine!

P.S. Multumesc Ali....citatele tale au generat schimbarea!
P.P.S Post-ul asta este pentru mine!

luni, 16 martie 2009

Pentru ca merita!.... Un discurs cu greutate!

Nu am stiut care titlu sa las...asa ca raman amandoua!!!
Discursul a avut loc la deschiderea oficiala a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR) Ed. a IV-a,eveniment marca Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Imi pare rau ca nu am cerut la sfarsit discursul...chiar ne-a atins pe toti din sala...hmmmm, Andrei..uite asta e o scuze buna pt omisiunea comisa! :P:P.....pe sistemul "prietenii stiu"..acum e "participantii stiu!" :D :))

Enjoy!!!

vineri, 13 martie 2009

Reguli de baza ale marketing-ului - varianta funny sau for dummies!

Acum cateva zile Andra...membru PR si HR in ASPR :D...da mai mult PR in ultimul timp:P...a trimis un mail de destresare pe grup (noi mai facem dastea cand nu ne mai vedem capu de treaba si merem teleghidati dintr-un curs intr-o sedinta si de acolo in alta sedinta si dupa la munca de acasa)...si mie mi-a placut foarte mult...asa ca il forwardez pe blog!!!

Se pare ca ele au fost in mod real prezentate astfel, de catre un profesor la Institutul Idiana de Management din Ahmedabad (asta nush de ce imi aduce aminte de Ahmed si "I kill youuuuuu"). :))


Here we go!

1. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si ii spui: "Sunt extrem de bogat. Casatoreste- te cu mine". Asta inseamna marketingul direct

2. Esti la o petrecere impreuna cu niste prieteni si vezi o fata superba. Unul dintre prietenii tai se duce la ea, arata spre tine si spune: "Tipul ala este extrem de bogat. Casatoreste- te cu el". - Asta inseamna publicitate

3. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si ii iei numarul de telefon. A doua zi o suni si ii spui: "Buna. Sunt extrem de bogat. Casatoreste- te cu mine" - Asta inseamna telemarketing

4. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te ridici, iti aranjezi cravata, te duci spre ea, ii oferi de baut, ii deschizi usa (de la masina), o ajuti sa urce, te oferi sa o duci pana acasa, dupa care spui: "Ca veni vorba. Sunt bogat. Nu ai vrea sa te casatoresti cu mine?" - Asta inseamna relatii publice

5. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Vine spre tine si iti spune: "Stiu ca esti extrem de bogat! Am vreo sansa sa te casatoresti cu mine?" - Asta inseamna recunoasterea brandului

6. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si ii spui: "Sunt extrem de bogat. Casatoreste- te cu mine". Tipa iti da o palma cat de tare poate. - Asta inseamna feedback-ul din partea clientilor

7. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si ii spui: "Sunt extrem de bogat. Casatoreste- te cu mine". Ea te ia de mana si te duce sa te prezinte sotului sau. - Asta inseamna dezechilibru intre cerere si oferta

8. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea dar inainte sa poti spune ceva, vine un alt barbat si ii spune: "Sunt bogat. Ai vrea sa te casatoresti cu mine?" iar ea pleaca impreuna cu el - Asta inseamna competitia pe aceeasi piata

9. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si inainte sa-i spui:"Sunt bogat. Casatoreste- te cu mine" vine sotia ta - Asta inseamna restrictia de a intra pe piete noi



joi, 12 martie 2009

Best Teambuilding so far!



In sfarsit au ajuns si la mine poze din TB....ca eu tot car aparatu foto, da uit sa fac poze :)):))

Pozele au continut periculos, poate zgaria retina!!!, va zic ca sa nu sariti ca nu am zis, dar ca sa nu ramaneti cu impresii false doresc sa mentionez ca majoritatea sunt de la "Gala Celebritatilor", unde normal ca m-am dus ca doar fac parte din trupa Andre (se scria cu doi de "e", ca arata foarte sec asa) si din seara balului mascat.....sooooo a-ti prins ideea nu????...fara comentari legate de costumatii. De la sedinte nu prea is poze, ca deh, acolo se lucreaza nu e timp de uitat prin obiectiv.


Ma gandeam sa fac un slide show (daca as gasii unu mai decent fara stele si brizbrizuri) cu multe poze din perioada mea de voluntar...doar de as avea o data macar o zi la dispozitie, ar iesi ceva dragutz. :D

P.S. normal ca sunt o groaza de spus despre acest TB, nu degeaba post-ul e numit "Best..so far"...darrrr, nu am inspiratie acum..pt mai multe informatii click pe http://asprlife.blogspot.com/

va puuuuuuuuuuuuuuuuuuuup :*:*:*



miercuri, 11 martie 2009

Provocare pe alocuri.

Mnoh...Daca Klin a spus..inseamna ca a zis!!!...unele intrebari chiar au constitui provocari...asta e chestionar de autocunoastere!!! Mersi Klin...totusi daca merem o data la un Kitsch Party nu iti iei blugi cu pantofi...ai zis ca niciodata nu ai spune NU ideilor tampite :D:D:D

Sunt Ioana Francu
As vrea un sentiment de autoeficacitate mai ridicat.
Pastrez cu sfintenie poze in care eu si prietenii aratam penibil.
Mi-as dori sa fiu barbat pentru o zi.
Nu-mi place prostul gust in orice domeniu!.....Gusturile nu se discuta....se EDUCA!!!
Ma tem de oamenii care zambesc continuu.
Aud doar cu urechea dreapta :))...pe bune!
Imi pare rau pentru ce nu am facut cand am avut ocazia!
Imi plac: culorile, toamna, prietenii, CAVY my love!, calatoriile, cartile, trusa de machiaj.
Nu sunt: altruista
Cant cand e muzica tare si nimeni nu ma aude.
Niciodata nu m-as multumii cu putin.
Rar pun pret pe sanatatea mea.
Plang cand bate vintul (sensibilitate bizara la ochi), cand situatia o cere!
Nu sunt multumita de obicei.
Sunt confuza cand ma gandesc la viitor (prea multe optiuni)
Am nevoie periodic de propriul spatiu.
Ar trebui sa incetez sa ma uit la mine cu un ochi atat de critic.

Familie: Mareeeeeee, mai ales ca se includ si patrupezii.
Greşeli majore : Chiar majore, care sa imi schimbe mult existenta nu am!
Hobby-uri : Oare sunt singura care nu are?
Intimitate : Musai!
Jeans : Ce mai tare inventie in materie vestimentara.

Kitsch: Kitsch Party daaaaaaaaa!!!

Lucruri interzise : Doar 20 de ani de detentie pentru omor din culpa!

Machiaj: Clar!...pentru propria buna-stare..niciodata pentru altii!!!
Niciodata nu ai face/spune/purta: pictorial in Playboy/Nu prietenilor/ceva ce nu imi place dar asa dicteaza moda!

Original: Da...dar inevitabil si involuntar preiau gesturi de la oameni cu care petrec mult timp!
Parfumul preferat: Yoop!!!...si ce daca e barbatesc?
Reguli: Doar de bun-simt!
Shopping: Frecvent pentru ca spal rar!
Teatrul: Defect profesional!
Tentaţii: Coca-Cola.
Ţinuta preferată: Aaaaaaaa ....... orice e comod si rochia mea de la aniversarea de 5 ani!!!
Vacanţa perfectă: Oriunde dar cu prietenii!
Ziua de naştere: 23 ianuarie 1988 - ce e cu intrebarea asta?

Daca tre sa mearga mai departe...atunci Andra...sa te vad daca e tot relax siiii Mada :D:D:D.....sa va vad!

luni, 9 martie 2009

O lume minunata in care voi gasi...prietenii!!!

Nu e primul post pe care il dedic ideii de prietenie adevarata....poti spune ca am o obsesie..in cazul acesta, e obsesia ce imi defineste viata si mandra as dezvolta o tulburare obsesiv-compulsiva daca asta ar presupune un comportament dezirabil, repetitiv, frustrant, halucinant, innebunitor cauzat de absenta prietenilor!!!



A se citii cu muzica pe fundal! (mai jos) :P

Nu ma pot abtine, nu constientizez ca sunt al naibii de norocoasa pentru ca am cei mai tari prieteni posibili..- si nu exagerez -.... e cat se poate de realistic spus, pe bune...m-am gandit de muulte ori la asta...atunci cand mi-au fost alaturi,cand m-au ridicat de pe jos (metaforic vorbind), cand m-au readus la realitate cu o palma, atunci cand m-au dezamagit,cand m-au tradat sarutandu-se cu unu de care imi placea (Didi nu e vb de tine), cand mi-au atras atentia, cand m-au criticat si nenumeroase astfel de exemple si situatii.
Ma gandesc la asta constant..hm..poate chiar e obsesie..chiar daca nu prea le duc dorul desi le-o spun! (din cauza ca simt lipsa lor si ii vreau alaturi si asa e si frumos numa nush daca asta chiar e dorul)...sau poate asta e alta problema a mea...numa dupa Cavy plang (my black pet)!.....ma gandesc uneori cu groaza daca nu cumva am ajuns in stadiul in care prietenii ma definesc pe mine...ar fi aiurea rau de tot, asta chiar ar fi patologie!!!
Prietenia adevarata este topicul meu preferat de discutie si totusi devin foarte incoerenta atunci cand trebe sa il abordez...in sensul ca mie personal imi pare a fi un sentiment...si habar nu am cum sa-l materializez, e destul de abstract..in final nici nu stiu daca e necesar...gesturile vorbesc de la sine!
In final, doamne cat as putea sa vorbesc (aiurea, fara fir rosu) despre subiectul asta, dar hai sa zic stop, ca am de facut cateva proceduri pentru Academia de 3ning, o sa redau 2 citate pe care le simt ale mele! (numa ca nu`s)

"Fara indoiala imi merit dusmanii,dar nu cred ca imi merit prietenii" W.Whitman

"Nimic nu e mai amar ca otrava prieteniei false" E. Garleanu


P.S.1 Stiu ca Dan o sa imi sara in cap..dragule imi esti prieten..numa nu am poze cu tine!!! - da stii asta nu????? :D

P.S.2 As vrea sa mai includ oameni in acest post, persoane la care tin foarte mult, si e o prietenie lipsita de interese nascuta absolut spontan si natural (Anca, Klin....can u feel me?), chiar mai sunt....damn da sunt norocoasa nu gluma!....dar stiu ca nu e ultimul despre acest subiect!!!

Huh..ma simt mai bine acum ca am mai defulat!

sâmbătă, 7 martie 2009

Recompensa mea...!

Wenn alles stort, alle so weit weg sind, niemand ist da fur dich, keiner hort dir zu, wenn du den Eindruck hast dass nichts mehr zahlt, dann sag einfach "Scheiss drauf"....ales wird schon gut sein!!!





Pt cei ce trebe sa canta deodata cu el:

What I want from you is empty your head
But they say be true,don't stay in your bed
We do what we need to be free
And it leans on me like a rootless tree
What I want from us is empty your mind..
But we fade the forests,fracture the tide
We go blind when we needed to see
And it leans on me like a rootless...

So fuck you,fuck you,fuck you and all we`ve been through
I said bleed it,bleed it,bleed it,there's nothing in you...
And if you hate me,hate me,hate me so good
That you can't let me out,let me out,let me out,it's hell when you're around
Let me out,let me out,let me out
It's hell when you're around
Let me out,let me out,let me out....

What I want from this is learn to let go
No,not of you...of all that`s been told
Killers reinvent and believe
And it leans on me like a rootless...

So fuck you,fuck you,fuck you and all you didn't do
I said leave it,leave it,leave it
It's nothing in you...
And if you hate me,hate me,hate me,hate me so good
That you can't let me out,let me out,let me out
Hell when you're around
Let me out,let me out,let me out
Hell when you're around
Let me out,let me out,let me out
Hell when you're around
let me out,let me out,let me out
Hell when you're around
let me out,let me out,let me out...

So fuck you,fuck you,fuck you and all we've been through
I said leave it,leave it,leave it...it's nothing in you
And do you hate me,hate me,hate me,hat me so good
That you can't let me out,let me out,let me out
It's hell when you're around
Let me out,let me out,let me out...
Let me,let me,let me....

vineri, 6 martie 2009

Esti matura?

Buuuunnn...nu am mai scris de muuuult nu pentru ca nu as avea ce, dar la modul grosier spus...nu am avut timp si nici idei clar conturate!!

Dar azi, mai intens ca niciodata, m-o pleznit rau de tot un gand. Nu demult am trecut pe acasa....asa, cateva zile de prezenta pentru ai mei si am zis sa trec si pe la my favourite dentist ca e foarte dragutza si only god knows why..are o parere foarte buna despre mine!...mno bun...si in timpu controlului exclameaza "Vai Ioana, dar ce s-a intamplat cu molarul tau?????". Pai da, am observat si eu ca a venit mai in fata...dar stiam si faptul ca limba exagereaza, si mnoh....Bibi zice ca ma defineste oarecum, ca sa nu mai zic de "Tooth power", club din care facem parte cu mandrie eu si Ali. Incerc sa ii explic ca nu ma deranjeaza in mod explicit, probabil pt ca in sfarsit imi ies si mie maselel de minte, ceea ce mai mult ca sigur impinge molarul ce nu era in linie dreapta inca de la inceput. Si acum vine partea socanta. "Sper ca esti suficient de matura incat sa te gandesti la un aparat dentar!!!!!!". Hmmmmmm...acum 2 ani, cand molarul meu vestit incepea vertiginos sa ii intreaca pe restu, chiar eu insistam asupra acestui lucru, darrrrr nimeni nu mi-a acordat atentie, acum sincer...tre sa ma gandesc de mai multe ori, totusi am o varsta:)):))....si asta nu ma face mai putin matura...nu?????? Adica viata sociala e mult mai diferita cand ai rolul de boboaca in primul an de facultate fata de rolul viitoarei absolvente!!!!

Cum am cerut multora parerea asupra cum sa ma tund, ei bine amu va intreb: "Aparat dentar si operatie pentru scoaterea maselelor de minte sau operatie fara aparat si un dinte stramb????"...care sa fie?

P.S. Poza surprinde foarte bine molarul din prima linie :)):))=))