marți, 27 octombrie 2009

Asociatia Studentilor Psihologi din Romania (ASPR)....e pe val!!!

Mai mult decat un ONG!!! - Un conglomerat de emotii functionale si experiente unicat, o mana de oameni muncitori, rabdatori, creativi, pusi pe fapte mari, cu mult potential, de nadejde si cu un dozaj de nebunie putin peste moderat.....o familie!

Am fost copil unic la parinti - deci fara frati sau surori-.......apoi am intrat in ASPR!


duminică, 18 octombrie 2009

Cele mai scumpe rochii...merita??

Azi va informez cu privire la cele mai scumpe rochii create si ..evident.... doar inchiriate pentru a fi etalate, ca de achizitionat nici nu incape vorba...adica...cine ar fi asa nebun???!!!

1. Whoopi Goldberg a impresianat in 1999 la Gala Premiilor Oscar prin extravaganta rochie in valoare de 40 Milioane de $ ce ne duce cu gandul la Queen Elizabeth I. Repet....rochia a fost doar inchiriata, iar valoarea ei consta in numeroasele diamante cu care este presarata.

2. Faisol Abdullah (designer din Malaezia) a reusit sa adune 751 de diamante (ce cantaresc impreuna peste 1 000 de carate) sub forma unei rochii in valoare de 30 Milioane $.
3. Abdullah asta...tare am senzatia ca este obsedat de diamante, exhuberanta si excentricitate.....tot el este creatorul unei rochii in valoare de.....28,501,280 $...numita "Nightingale of Kuala Lumpu", facuta din matase si 750 de diamante incrustate (ca sa vezi :p).
4. Scott Henshall a creat o rochie in valoare de 13 Milioane $......nu ar fi nimic spectaculos dupa parerea mea daca aceasta nu ar fi compusa aproape in totalitate din eternele diamante. Poate este important de mentionat ca aceasta a fost purtata de cantareata Samantha Mumba la premiera filmului Spider-Man II - pretty damn creative :P

5. Desi este o rochie de mireasa..si nu prea se incadreaza aici (rochii de mireasa scumpe....sunt alt subiect, alta mancare de peste)..nu am putut rezista..pentru ca este singura care imi pare interesanta, altceva....costa doar 1.5 Milioane $ (hei..in raport cu restul este chiar ieftina), si a fost croita din 2009 de pene de paun.....8 designeri au lucrat la ea timp de 2 luni!!!
Sa fim serios...putem surprinde si acapara privirile tuturor si muuuuuult mai ieftin....in cel mai rau caz - si acesta ar fi imposibilitatea de a gasi o rochie...pt ca toate au luat foc (ipotetic vorbind)- putem sa ne intoarcem la "rochia Evei" ...... Old School rocks !!!

Serios.... dintre cei ce cititi...va place una dintre aceste rochii?

marți, 6 octombrie 2009

Soc si Top!

Sa incepem cu partea de Soc....si sa strigam cu totii in cor "am trait sa o vadem si pe asta!!!" Intr-o zi banala, in timp ce stresam telecomanda...am dat peste Telenovela chinezeazca/japoneza (irelevanta specificarea)...Pentru cei interesati (poate tu Didi draga, sa compari cultura din asta cu cea din Clona)....este pe TVR 1 in jurul orei 17....Acum pot fi sigura ca vor exista si pentru nepotii nepotilor nepotului meu..poate chiar productii africane!

Partea de Top! (cu detalii si fara SF)

Mereu am zis ca as vrea sa scriu mai multe despre partea asta care ma intereseaza in proportii putin peste medie. Desi as vorbii cu mai multa incredere despre partea de make-up...azi incep cu un top al celor mai tari inventii in materie de moda.....o clasificare subiectiva ce respecta un singur criteriu: UTILITATE.

Sa inceapa distractia! ( Repet: topul e personal, este posibil sa va identificati cu acesta sub forma unei alte ierarhizari)

1. Comunista declarata si feminista in aceasi masura, Miuccia Prada nu este altcineva decat Regina Gentilor! Incepe sa le creeze si sa le distribuie in 1978...si uite asa se formeaza imperiul Prada. (16 miliarde de franci este cifra de afaceri in 2005)

2. Daca nu era Francesco Smalton, nu puteam sa ne alegem hainele conform constitutiei...pentru ca DA, el este cel ce in ~ 1950 inventeaza hainele pe masuri! (De asemenea confectioneaza buzunarele interioare la costumele barbatesti si pardesiul in varianta masculina)

3. Prin 1860 Levi Strauss incepe sa lucreze cu denimul (panza de Nimes) si iata asa s-au nascut blue-jeansi. Numele lui este sinonim cu jeansul iar el, probabil cel mai iubit neamt dintre nemti!

4.Andre Courreges a fost defapt primul care a spus NU fustelor lungi si o inventeaza pe cea mini!!...si ca sa vezi....omu asta a fost de formare inginer.

5. "In moda haut-couture nu va mai fi nimic dupa Coco Chanel si dupa mine" - Asta spune Yves Saint Laurent.... inventatorul Smokingului feminin (1966), a hainelor transparente (1966 - an bogat bagam de seama), a jachetei negre (1960) si nu in ultimul rand a pantalonilor mulati, un adevarat cadou atat pentru femei cat si pentru barbati (1968). (In 1971, pozeaza nud pentru lansarea primului sau parfum masculin, si are un singur regret - "De a nu fi inventat jeansii")
P. S. Nascut in 1936..u do the math :P

6. A crescut intr-un orfelinat, iar cand a inceput sa produca imbracaminte.....a devenit foarte bogata! Ea este Coco Chanel, o femeie atat de satula de epoca incorsetarii incat se revolta si instiga femeile la eliberare....asta prin 1910-1920! Eliberare cu solutii...si anume: jerseul, minijupa si pantalonii special conceputi pentru femei. n*5 va este familiar nu?...ei bine...acest parfum exista inca din 1921!!

7. In 2003 isi vinde compania in valoare de 400 de milioane de dolari si se "petrece" la dezintoxicare. Inainte de toate acestea..... inventeaza primul parfum unisex (1994) si le ofera barbatilor slipul mulat - Nimeni altul decat Calvin Klein.

8. Se vinde la fiecare 20 de secunde, iar in 2001, cifra de afacere ajunge la 1227 miliarde de euro!!! - Iata deci..Familia Hermes...cei ce au inventat esarfa de matase (1922).

Nu pot incheia fara a-l mentiona pe cel mai viteaz....pe"copilul teribil al modei"...si anume pe Jean-Paul Gaultier. Va las pe voi sa decideti de ce este supranumit "teribil"..cert este ca a inventat bijuteriile electronice, fusta pentru barbati, sutienul conic (Madonna) si machiajul pentru barbati!!!......pentru ca nu sunt utile aceste lucruri....eu unu..doar l-am mentionat :D:P

Inspired by: "Moda Psycho" - Ambre Bartok



Mihai.....satisfacut acum? :D....e randul tau!